Veelgestelde vragen:


Algemeen


Wat zijn de prijzen voor woonruimte laag klopt dat wel?

Tijdelijk wonen of werken is niet hetzelfde als regulier huren. Je hebt daarmee ook niet dezelfde rechten als reguliere huurders. Rechters hebben in het verleden bepaalt dat er vanwege te hoge prijzen sprake zou zijn van “verkapte” huur. Onder andere om dat te voorkomen zijn er door het keurmerk en de branchevereniging van leegstandbeheerders (antikraakbedrijven) maximum tarieven ingevoerd voor bruikleenovereenkomsten die met je worden overeengekomen als je antikraak gaat wonen. In 2019 is dat 254 euro per maand.

Ik zie geen foto’s bij de advertenties?

Dat klopt het aanbod bestaat grotendeels uit antikraakpanden en zolang de panden leeg staan is er een mogelijk risico op kraak, inbraak en vandalisme. Tijdens leegstand is het dus niet in het belang van een eigenaar om de panden herkenbaar op onze website te plaatsen.

Als je interesse hebt reageer dan op het betreffende aanbod. Indien je geselecteerd wordt kun je eerst foto’ s opvragen of direct bezichtigen.

Is de woning nog beschikbaar?

Het woningaanbod is altijd actueel. Zolang de woonruimte onder het aanbod op de website staat is er nog geen definitieve bewonersselectie gemaakt en kun je nog reageren. Zodra de woonruimte is ingevuld wordt dat in rode letters vermeld onderaan de pandpagina.


Reageren op het woonaanbod


Ik heb gereageerd maar mijn reactie is nog steeds in behandeling?

Het duurt soms langer dan verwacht voordat de woon- of werkruimte beschikbaar is of er zijn andere kandidaten afgevallen waardoor de ruimte nog steeds niet definitief is ingevuld.

Zolang je geen afwijzing hebt ontvangen is er nog steeds een kans dat je geselecteerd wordt. Incidenteel kan het tot maximaal 8 weken duren voordat er een definitieve selectie wordt gemaakt.

Ik heb een vraag over een woon- of werkruimte?

TH&A is een advertentieplatform wij hebben niet meer informatie beschikbaar dan wat er ook voor jou zichtbaar is. Je moet het voor nu dus doen met de informatie die bij het pand vermeld staat.

Als je interesse hebt dan kan je reageren op het aanbod. Indien de interesse wederzijds is ontvang je een uitnodiging van de aanbieder of wordt er direct telefonisch contact met je opgenomen. De aanbieder kan je op dat moment verder informeren.

Ik kan niet reageren op het het aanbod?

TH&A streeft ernaar zoveel mogelijk actueel en uniek aanbod te vertonen. Daarom is het plaatsen van advertenties op ons platform gratis voor advertentiepartners. We vragen ten behoeve van het voortbestaan van ons platform een vergoeding voor een TH&A Select account waarmee je de mogelijkheid hebt om op ons aanbod te reageren. Indien je wilt reageren moet je eerst je gratis account opwaarderen naar een TH&A Select account.

Indien je al een Select account had aangemaakt kan het zijn dat de termijn verlopen is of je credits op zijn.

Je kunt op iedere woning maximaal één keer reageren het is op een later moment dus niet meer mogelijk om daarna nogmaals op dezelfde woning te reageren.

Ik ben al een paar keer afgewezen hoe kan dat?

Over het algemeen willen aanbieders de beschikbare ruimte zo snel mogelijk invullen. Als je een “alert” ontvangt met nieuw aanbod dan adviseren we je daar zo snel mogelijk op te reageren indien je interesse hebt.

Het kan ook helpen om een grotere voorkeursregio te selecteren zo verdubbel je al snel je kansen om een geschikte woon- of werkruimte te vinden simpelweg omdat je op meer aanbod kunt reageren.

Indien je al woonervaring hebt op andere locaties maak dan een woon CV aan. Zeker woningzoekenden die al eerder op basis van antikraak of tijdelijke huur hebben gewoond die hebben een streepje voor bij selectie. Iedereen kan bij ons dus een positieve woonhistorie opbouwen en zijn of haar kansen op nieuwe woonruimte vergroten.

Account en betalingen voor het aanbod van woonruimte


Wat is het verschil tussen een gratis account en een TH&A Select account?

Met een gratis account kan je niet reageren op het aanbod. Als je je gratis account opwaardeert naar een TH&A Select account dan kun je binnen de betreffende periode van 3, 6 of 12 maanden onbeperkt reageren op het aanbod van alle woonruimte.

Met een TH&A select account kun je ook een persoonlijke woon-CV aanmaken en opbouwen waarmee je je toekomstige kansen op selectie door de aanbieders van de woonruimtes verder kunt vergroten.

Waarom en hoeveel moet ik dan betalen om te kunnen reageren?

TH&A is een online advertentieplatform voor leegstandbeheerders (antikraak), woningbouwverenigingen (tijdelijke verhuur) en overige professionele vastgoedeigenaren die met tijdelijke leegstand te maken hebben.

Adverteren voor de verhuurder is gratis om zo het aanbod op ons platform te maximaliseren. Indien je als actief woningzoekende wilt reageren op het aanbod dan kan dat door je gratis account op te waarderen naar een TH&A Select account.

Wij hebben onder meer met een team developers dat voortdurend aan het platform werkt om zodoende een optimale match tussen aanbod en vraag van voordelige tijdelijke woon- en werkruimte te blijven creëren.

Om dit mogelijk te blijven maken betaal je éénmalig een bedrag van 24, 39 of 65 euro om gedurende een periode van respectievelijk 3, 6 of 12 maanden onbeperkt op al ons (nieuwe) aanbod in jouw regio te reageren.

Sluit ik een abonnement af als ik mijn gratis account opwaardeer naar een TH&A Select account?

Nee wij doen geen automatische incasso’ s, je betaalt dus zelf en je kiest daarbij voor een vaste periode van 3, 6 of 12 maanden. Voor verlenging doe je hetzelfde uiteraard gaat de nieuwe termijn pas in nadat de lopende termijn afloopt. Indien je niet voor de einddatum je TH&A Select account verlengt dan val je terug naar een gratis account en kun je niet meer reageren op het (nieuwe) aanbod.

Blijven mijn gegevens bewaard als mijn TH&A Select account is verlopen?

Ja, je gegevens blijven bewaard ook als je inmiddels (tijdelijke) woonruimte hebt gevonden. Je kunt je Select account weer activeren wanneer je opnieuw gaat zoeken naar woonruimte.

Krijg ik geld terug als ik ergens anders woonruimte heb gevonden?

Nee, dat is helaas niet mogelijk bij een TH&A Select account met een termijn van 3 of 6 maanden.

Als je hebt gekozen voor een 12 maanden Select account dan kan je maximaal 50 % van je laatste betaling terugvorderen indien je binnen 6 maanden na aankoop een kopie ID, kopie huurcontract en een kopie inschrijving gemeente (op adres huurcontract) o.v.v. select 12-mnd retour clausule stuurt naar admin@tijdelijkehuurenantikraak.nl.

Indien je ergens anders woonruimte hebt gevonden die niet volledig naar je zin of erg duur is dan kan het de moeite waard zijn om je account aan te houden. We kunnen op elk moment nieuw betaalbaar aanbod beschikbaar krijgen bij jou in de buurt.


Account, betalingen en reageren op aanbod werkruimte


Hoe werkt het?

Om te kunnen reageren op werkruimte moet een werkruimte account aanmaken en 1, 3 of 10 credits aankopen voor respectievelijk 4, 3, of 2 euro per credit. De betaling is éénmalig en die doe je zelf met i-deal of creditcard. Met iedere credit kan je éénmalig op één werkruimte reageren.

Je TH&A credits blijven onbeperkt geldig, je kunt ze dus altijd weer op een later moment gebruiken.

De credits zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Indien je zelf je account opzegt dan komt het openstaande tegoed wel te vervallen.


(text-ref:75)