Hoe werkt het?


de sleutel voor tijdelijk wonen

Hoe werkt tijdelijk wonen

Antikraak organisaties, woningbouwverenigingen en andere verhuurorganisaties plaatsen hun nieuwe aanbod van beschikbare woon- en werkruimtes op onze website. Zij kunnen daarbij ook een "alert" sturen naar iedereen die voor de betreffende regio bij ons ingeschreven staat.

Ben je nog niet bij ons ingeschreven dan is de omschrijving van het aanbod beperkt en kan je niet reageren op het aanbod. Je kunt echter wel gratis onze test doen om vooraf te bepalen of je geschikt bent voor tijdelijk wonen.


Inschrijven en reageren

Je kunt alleen met een actieve account reageren op het aanbod. Wij doen niet aan automatische incasso’s of doorlopende abonnementen met kleine lettertjes. Het is duidelijk wat je krijgt en je doet de betaling zelf.

Je activeert je account bij ons minimaal 3 maanden (éénmalig €24,00) wanneer je actief op zoek bent naar woonruimte. Indien je iets gevonden hebt via ons of ergens anders dan stopt je actieve account vanzelf na 3 maanden. Je ontvangt dan geen “alerts” meer en kan niet meer reageren op ons aanbod. Je kunt je account zelf simpelweg weer activeren door opnieuw te betalen.

Indien je ergens anders woonruimte hebt gevonden dan kan het alsnog de moeite waard zijn om je account actief te houden, aangezien je bij ons een goede kans maakt om enorm te besparen op je maandelijkse woonlasten. De maximale maandelijkse vergoeding voor antikraak wonen is momenteel €250,- per maand bij alle leegstandbeheerders die aangesloten zijn bij het KLB (Keurmerk voor Leegstand Beheer). Dat zijn o.a. alle leegstandbeheerders die ook leegstaand vastgoed voor overheidsinstanties beheren.


Onze website is het verzamelplatform voor aanbod van antikraak en tijdelijke verhuur in Nederland. Je hoeft je dus niet meer in te schrijven bij de vele verschillende aanbieders maar je kan vanaf nu heel makkelijk je kansen op betaalbare woon- of werkruimte enorm vergroten door je bij ons aan te melden.

Ook kan je bij ons je persoonlijke woon-CV opbouwen om zodoende je kansen op herplaatsing te vergroten als je tijdelijke wooncontract wordt opgezegd.

woon cv

Hoe werkt tijdelijk werken

De meeste leegstandbeheerders (antikraak) hebben ook een groot aanbod van diverse soorten werkruimtes beschikbaar. Daarbij kan je denken aan mooie kantoorpanden, leegstaande winkels of bijvoorbeeld leegstaande scholen en gemeentehuizen. De oorzaak van de leegstand loopt uiteen, sommige panden staan al lang te koop of te huur en andere staan leeg in afwachting van renovatie of sloop.


De invulling van de werklocaties is al even divers als het aanbod. Dit varieert van volledig ingerichte werkplekken (inclusief services als receptie en internet) of een zelfstandig kantoor voor de zakelijke dienstverlening tot ruimtes die geschikt zijn voor workshops, coaching, therapie, yoga, pop-up stores etc..

Het grootste voordeel van tijdelijk werken op basis van antikraak is uiteraard de prijs kwaliteit verhouding. Het is een prachtige mogelijkheid voor startende ondernemers om de kosten laag te houden. De wederzijdse opzegtermijn is kort dus je moet wel flexibel zijn maar er is tegenwoordig redelijk veel aanbod en doorstromen naar reguliere huur gaat meestal ook erg soepel.


Kosten voor reageren op ons werkaanbod

Indien je in ons aanbod een werkruimte ziet staan waarop je wilt reageren dan kan dat éénmalig voor €4,00 (1 credit). Je kunt ook 3 credits voor €9,00 kopen of 10 credits voor €20.-. De credits blijven onbeperkt geldig, in je persoonlijke account staat een actueel overzicht van je tegoeden.

(text-ref:28)